У Тернополі найбільш затребувані бухгалтери та бармени: аналіз ринку праці

Протягом семи днів у Тернополі на пошуковому сайті «Work.ua» опублікували 468 вакансій. Загалом же у Тернопільській області пропонують 1 103 робочих місця.

Так, найпопулярнішими є професії бухгалтера, 33 пропозиції. Керівні посади також не відстають від лідера, адже у цьому напрямі є 27 робочих місць. також у Тернополі потрібні дизайнери – 15 вакансій, бармени – 12 пропозицій.

Для операторів call-центру пропонують 10 робочих місць, для медсестер – 9, для маркетологів – також 9, монтажники і промоутери – можуть також іти працювати, адже для них є по 7 вакансій. А для мерчендайзерів ц супервайзерів – лише по 6 пропозицій.

Ще менше у Тернополі потрібно нянь – лише 4 робочих місця, диспетчерів – також 4, контент-менеджерів – 3, і юристів практично в місті не потребують, адже є всього лише 2 пропозиції.

Чимало роботи є для студентів. Так, в готельно-ресторанному бізнесі пропонують 42 вакансії, логістика, склад – 32, роздрібна торгівля – 55, сфера обслуговування – 67, робочі спеціальності – 51. менше роботи для студентів у галузі ЗМІ та видавництва – 14 вакансій, транспорті, авто бізнесі – 13, медицині, фармацевтиці – 6, дизайні, творчості – 11, а в охороні та безпеці взагалі є лише 3 пропозиції.

Заробітна плата відповідно до кожної галузі та спеціальності відрізняється. Зокрема, бухгалтерам пропонують в середньому 7 тисяч гривень за місяць, веб-дизайнерам – 10 тисяч грн., продавцям-консультантам – 4 – 4,5 тис. грн. Менш оплачувана робота медсестри – зарплата трохи більше мінімальної – 3 500 грн. Водія вантажних автомобілів готові платити 7,5 тис. грн., кухарям – 7 тисяч гривень. Для різноробочих є робота, оплата за яку складає 8 тисяч гривень на місяць. Зварювальникам, слюсарям, малярам готові платити 8 тисяч гривень. перекладач з англійської мови може отримувати 15 тис. грн.

Що стосується районів, то у Чорткові є 27 вакансій, у Кременці – 17, у Бережанах – 6, у Бучачі – 5. Заробітна плата, яку пропонують, в середньому від 3200 до 6 тисяч гривень.

Нагадаємо, попередній аналіз ринку праці показав, що у Тернополі є робота для понад півсотні працівників. Найпопулярнішими професіями позаминулого тижня були логісти. Для них у місті пропонували 115 вакансій, що було однією п’ятою від усіх робочих місць.

Матеріал підготовлено на основі сайту «Work.ua».

Тиха Галина

This website uses cookies.