Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині – близько двох тисяч релігійних організацій

Незважаючи на те, що Тернопільська область не така вже й велика за площею та налічує трохи більше мільйона жителів, у нас є надзвичайно велика кількість інститутів громадянського суспільства, організацій та політичних партій.

Зокрема, в області зареєстровано 209 політичних партій, 584 громадських організації, 47 профспілкових організацій, 134 фонди, 12 творчих спілок і 1827 релігійних організацій. Що стосується, останніх, то не дивно, адже лише у Тернополі, діє більше 50-ти церков та молитовних домів різних конфесій, з яких 24 греко-католицьких, 25 православних, 2 римо-католицьких і 4 протестантських. Невипадково ж Тернопіль називають церковною столицею або новим Єрусалимом.

Приміром, в Івано-Франківській області, яка налічує трохи більше населення, ніж Тернопільська, зареєстровано 222 релігійні організації, серед яких храми, синагоги, церкви, костьоли тощо. А у Львівській області, у якій понад 2 мільйони населення, що вдвічі більше, ніж на Тернопільщині,  –719 релігійних організацій.

Саме тому, як наголошують в управлінні з питань внутрішньої політики, релігій та національностей Тернопільської ОДА, масив, з яким доводить працювати, надзвичайно великий.

Стан дітей, які отруїлися в літньому таборі на Тернопільщині, залишається задовільним

У відомому тернопільському барі побили двох клієнтів