На Тернопільщині на літній період близько 15 тисяч сімей залишилися без субсидій

На Тернопільщині через ряд причин при перерахунку субсидій на літній період близько 15 тисяч сімей залишилися без субсидій.

В Україні загалом і на Тернопільщині зокрема вже відновилася робота управлінь соціального захисту щодо перерахунку субсидій. І вже станом на 30 червня в області було перепризначено більше 80% субсидій. Нагадаємо, робота була зупинена через те, що в Україні почала діяти оновлена програма житлових субсидій, яка передбачає спрощення порядку надання населенню субсидій. Про це повідомив директор департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА Вадим Боярський на прес-конференції щодо стану призначення та отримання субсидій в області на літній період.

За його словами, кількість сімей, яким необхідно було перепризначити субсидії на літній період з травня 2017 року складала більше 218 тисяч. Нині ж станом на 30 червня 2017 року субсидії на житлово-комунальні послуги в області отримує 192 341 домогосподарство, в тому числі 180 192 сім’ї проведено перепризначення на наступний літній період та 14 700 відмовлено у перепризначенні з різних причин.

Також Вадим Боярський додав, що в цілому по області із заявами щодо виплати частини невикористаних субсидій, або так званої монетизації, звернулися 13 720 осіб. А чисельність отримувачів субсидій, які включені до списків підприємств-надавачів послуг, у яких на рахунках залишилася частина невикористаних субсидій складає понад 130 тис. осіб, з них з електропостачання 97 осіб, з газопостачання 129 тис. 987 осіб. Орієнтовна сума, що підлягає виплаті складає 143 млн. 719 тис. грн. З них за електропостачання – 16 млн. грн., за газопостачання – 143 тис. 703 тис. грн.

 

Тиха Галина

This website uses cookies.