На тернопільських ринках – засилля нітратних кавунів та динь, у яких норма перевищена у декілька разів. Експерти радять не купувати ранніх баштанних, а дочекатися, поки дозріє основний урожай.
Вони приваблюють яскравою м’якоттю і солодким ароматом. Привезені з Херсона вони вже з’являються на ринках Тернопільщини і вуличних прилавках обласного центру. Продавці товар нахвалюють, а ось покупці ще придивляються, пише сайт Тернополяни.
Втім, на око визначити, безпечна рослина чи ні – не просто. Кого насторожує занадто гладка, глянсова м’якоть в розрізі, а кого відлякує дуже яскравий колір серцевини.
За словами досвідчених продавців, обирати баштанні потрібно вміти. Так, кавун без нітратів має білі прожилки. Це – знак того, що плід дійсно хороший. Втім, лікарі наполягають на тому, аби жителі Тернопілля дещо зачекали. Мовляв, потрібно ще як мінімум два-три тижні утримуватися від вживання кавунів і динь. А дітям і вагітним взагалі радять чекати кінця серпня.
This website uses cookies.