Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

«Будиночок для Барбі» у центрі Тернополя перефарбували з рожевого на персиково-рожевий (ФОТО)

«Рожеву» пам’ятку на вулиці Січових Стрільців, 17  на вул. перефарбували не в вишневий, як обіцяли, а в персиково-рожевий колір.

З самого початку будівлю обіцяли зробити  золотистого відтінку. Коли піднявся скандал з приводу рожевого фасаду чиновники обіцяли, що цей буде проміжним, грунтовкою. В кінцевому варіанті він мав виглядати  червоним чи темно-вишневим, пише “20 хвилинl”.

Нагадаємо, галас навколо пам’ятки здійнявся ще у липні 2015 року, як тільки будівлю обтягнули сіткою. Тоді в департаменті культури обладміністрації пояснювали, що архітектурну пам’ятку Тернополя – колишній інтернат для студентів учительської гімназії – викупив підприємець. І збирається відреставрувати та добудувати ще один поверх.

Коли ж восени з-під будівлі забрали риштування, то жодної схожості добудованого поверху з фасадом будівлі тернополяни не побачили. Та чи не найбільше критикували рожевий колір добудови. З нього кепкували, називаючи від реконструйовану пам’ятку «будиночком для Барбі», «сільським магазином» і навіть «борделем».

Тернополяни уже не знають, як називати водіїв, які паркуються на тротуарах (ФОТО)

Уродженець Херсонщини виніс з будинку на Тернопільщині 70 різних прикрас