У Тернополі назву автоклубу виклали із 33 автомобілів (ФОТО)

9 березня тернопільський автоклуб Стрітер святкував день народження, йому 3 роки. Спочатку це були просто хлопці, які збиралися в неділю, спілкувалися і їздили на машинах. Згодом кількість учасників зросла, тому вирішили зробити громадську організацію. Півтори роки автоклуб має офіційний статус.

Автоклуб Стрітер є всеукраїнським, налічує 32 міста. Найбільші – Тернопіль, Кам’янець-Подільський, Хмельницький, Чернівці. У тернопільському автоклубі – 42 автомобілісти.

Основні заходи – проведення автомобільних змагань: драг, спринт, ралі.

– Ми обираємо місце, найчастіше тернопільський аеропорт або недобудовану частину дороги на теребовлянській об’їзні, – каже голова ГО Автоклуб Стрітер Михайло Сум.

Учасниками може бути будь-хто, головні вимоги – мати справний автомобіль і бути в тверезому стані. Коли відбуваються спортивні змагання технічний комісар робить огляд кожної машини перед гонкою.

Який автомобіль не має значення. Часто на любительські змагання приїжджають водії на Жигулях. Для них проводять змагання і визначають переможців. Також запрошують гонщиків з різних міст, у змаганнях бере участь не менше 25-ти автомобілів.

Автоклуб організовує не лише заходи на автомобільну тематику, в кінці березня прибирають на певній ділянці, в середині квітня буде відкриття сезону.

– До дня пам’яті жерт ДТП кожного року ми їздимо до тернопільського кладовища і викладаємо з лампадок число людей, які загинули в наслідок автомобільних аварій. Другий рік поспіль в день автомобіліста організовуємо пробіги. На Миколая розвозимо подарунки в дитячі будинки, – ділиться Михайло.

За три роки діяльності автоклубу Михайло каже, що нещасних випадків не траплялося, лише заносило водіїв чи виїжджали за межі дороги. Любителів автогонок та різних змагань збільшується, а глядачів, які приходять на змагання чимало. Тому в планах автоклубу Стрітер проводити змагання щомісяця.

На свій день народження учасники автоклубу організовують пробіг автомобілями від Маяка до Подолян. А напередодні усі автомобілісти зібралися на тернопільському летовищі. З автомобілів виклали назву автоклубу, а з людей – напис 3 роки. З квадрокоптера зробили фото.

Джерело: “Доба”

-

This website uses cookies.