Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі назріває новий будівельний скандал

Місце можливої скандальної забудови на вул. Симоненка

Мешканці багатоквартирного житлового будинку на вулиці Симоненка,1 обурені намірами збудувати під їхніми вікнами нову багатоповерхівку. 10 березня відбулися загальнобудинкові збори.

Місце можливої скандальної забудови

Про це у Facebook повідомив депутат міськради Андрій Газилишин, який разом з колегою Наталією Шоломейчук взяв у них участь.

«Сьогодні 10 березня 2017 року спільно із колегою депутатом Наталя Шоломейчук провели збори мешканців будинку за адресою вул. Симоненка 1, – пише Газилишин. Поряд із їхнім будинком будівельники планують збудувати ще одне житло… Мешканці обурені цією новиною в виступають категорично проти будівництва. Ми колегою депутатом готуємо депутатське звернення і вимагаємо припинити будь-які будівельні роботи на даній земельній ділянці».

Депутат дослідив обставини, за яких у п.Малика з’явилася можливість будувати на місці запроектованого магазину житло. Мова йде про рішення сесії міської ради від 28.04.2015 року. «Цікаві моменти цієї забудови, що донедавна на цій земельні ділянці був недобудований магазин і площа її становила 0.06га, – пише у Facebook Андрій Газилишин. Зараз площа збільшилась до 0.11га і планують житловий багатоквартирний будинок».
У депутатському зверненні депутат міської ради ставить ряд риторичних запитань:
1) Як можна будувати новий багатоквартирний житловий будинок поряд із великим із заселеним житловим будинком, щоб закрити доступ світла до людей?
2) Як відбулася зміна площі земельної ділянки при переході від одного власника до другого із 0.06га до 0.11га?
3) Як відбулося зміна цільового призначення ділянки, що була надана для обслуговування будівлі магазину до будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення?
4) Як можна будувати багатоквартирний житловий будинок, біля притулку Святого Антонія, де будуть проживати люди похилого віку, що потребують спокою?

у перший тиждень весни підприємець розпочав роботи на скандальному об’єкті

Цікаво, що відповідно до Генерального плану м. Тернополя дана земельна ділянка позначена, як торгівельна зона.

У Тернополі дещо «підросли» ціни на олію (ФОТО)

У Тернополі біля автозаправки знайшли побитого чоловіка