Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині у лісосмузі виявили небезпечні відходи із вмістом ртуті

Понад 200 відпрацьованих ламп із вмістом ртуті виявили у лісосмузі поблизу села Киданці Збаразького району.

28 березня працівниками обласної екологічної інспекції  проведено обстеження земельної ділянки на території Киданецької сільської ради Збаразького району.

За результатами обстеження у лісосмузі залізниці виявлено 202 шт. упакованих відпрацьованих ртутьвмісних ламп. Таким чином їх власник позбувся аби не платити кошти за утилізацію орієнтовною сумою 1500 грн., повідомляють у Державній екологічній інспекції Тернопільської області.

“У відповідності до своїх повноважень безхазяйні небезпечні відходи працівниками Киданецької сільської ради упаковано в мішкотару та перевезено у складське приміщення для тимчасового зберігання. Інспекцією надано адреси ліцензованих суб’єктів господарювання, які здійснюють збирання відпрацьованих ртутьвмісних ламп. З одними із них, а саме з МП «Альфа» сільською радою домовлено про передачу ртутьвмісних ламп. Тепер кошти за утилізацію будуть заплачені із бюджету Киданецької сільської ради”. – йдеться у повідомленні.

Інспекцією рекомендовано Киданецькому сільському голові у порядку ст.12 Закону України «Про відходи» звернутись до органів поліції для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності та відшкодування збитків за утилізацію.

 

Сьогодні у Тернополі останній день опалювального сезону

У Збаражі зіткнулися “Жигулі” та “Шевроле”. Троє травмованих