Тернополянам краще варто зачекати на домашні овочі, аніж тепер переплачувати за імпортні та насичені чималою «хімією». Адже ні здоров’я, ні користі для організму вони не додадуть.
Подорожчали в середньому на 20 гривень і шампіньйони, які тепер коштують 55-63 грн. за кілограм.
Значно дешевша пекінська капуста, за кілограм якої просять від 14 грн. та молода капуста, яка коштує від 13 гривень.
Дорога й зелень, зокрема мікс салату коштує 45 грн. за 150 грам, кілограм петрушки коштує від 156 грн., такі ж дорогі кріп і зелена цибуля.
За словами продавців, «найходовіші» овочі – це пекінська та молода капуста, купують також гриби, особливо тепер, коли розпочався великодній піст. Рідше купують перець, огірки та помідори купують часто, але лише по 2-3 штучки кожного. Відтак, аби уникнути псування овочів, продавці в ятках беруть їх зовсім небагато. Зосереджуються переважно на продажі капусти, моркви, картоплі, столового буряка, а з фруктів – на яблуках.
Галина Тиха
This website uses cookies.