Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На початку квітня у Тернополі стартує цікавий проект для дітей «КіноХвилька»

7 квітня у Тернополі стартує цікавий проект для дітей «КіноХвилька». Триватиме він до 9 квітня включно.

Це І Всеукраїнський фестиваль дитячого кіно, анімації і телебачення. Проходитиме він за підтримки Тернопільської міської ради у Палаці Кіно, що на вулиці Івана Франка, 8. Нагадаємо, що восени 2016-го у Тернополі успішно стартував й пройшов з не меншим успіхом І Всеукраїнський фестиваль «КіноХвиля».

– У «КіноХвильці», власне, він продовжується, – каже заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра. – Ми розпочали діяльність з «КіноХвилі», яка включає в себе багато напрямів, відсутніх в Україні, що стосуються медіаграмотності, медіабезпеки та кінознавства. «КіноХвилька» буде об’єднувати всі проекти започатковані раніше спрямовані на дітей та на молодшу вікову категорію.

За словами Леоніда Бицюри, дитячий кінофорум триватиме три дні. На кінофорумі будуть представлені не лише кіновиробництво та анімація, а й створення дитячих ілюзійних продуктів.

– До Тернополя приїжджають фахові спеціалісти із Запоріжжя, де вже доволі довго функціонує дитяча телевізійна школа і, власне, вони будуть ділитися своїми продуктами, – продовжує Леонід Олексійович. – Це величезна ніша – дитячі анімація та телевізійні кінопродукти, яка незаповнена. Якщо говорити про доросле кінополе, то тут запущено близько двохсот проектів, які перебувають на різних стадіях розробки, а дитячих телевізійних та кінопродуктів фактично немає. Тому це знову ж таки формат і для кінцевих споживачів – дітей, і для людей, які хочуть працювати у даній галузі.

Організатори обіцяють, що впродовж трьох днів фестивалю тернополятка насолоджуватимуться сучасними українськими дитячими фільмами, мультфільмами, телепередачами, під час майстер-класів навчаться власноруч творити відеошедеври і навіть спробують себе в ролі телеведучих. Буде цікаво!

Землю під скандальне будівництво продали з аукціону ще у 2007 році

Відомий письменник працюватиме над серією книг про Тернопіль