Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі назвали “слабку ланку” у боротьбі з ожеледицею

У зв’язку зі складними погодними умовами, в результаті часткової відлиги, дощу та похолодання, у Тернополі утворилася сильна ожеледиця.

Комунальні служби продовжують працювати у посиленому режимі, посипати дороги та пішохідні ділянки протиожеледною сумішшю та вживати усіх заходів, щоб забезпечити нормальний прохід тернополян та проїзд транспорту, зазначають у прес-службі міськради.

«Вчора усі структури, відповідальні за прибирання міста (ОСББ, ЖЕКи та підприємства, які виграли тендер на прибирання міста), були попереджені, що очікується ожеледиця. Впродовж ночі у місті працювало 8 піскорозкидачів, які посипали траси 30% сумішшю солі та 6 машин посипало тротуари, – розповідає начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Олег Соколовський. – Проте сильний дощ змивав усю суміш з тротуарів, тому не було результату від посипання. Роботи з посипання пішохідних та проїзних шляхів продовжилися після припинення дощу вже зранку 3 лютого».

Олег Соколовський каже, що, незважаючи на попередження, дуже погано спрацювали балансоутримуючі організації, або як їх називають «ЖЕКи». Тому усе керівництво цих підприємств надає пояснення щодо неякісного прибирання прибудинкових територій.

А тим часом комунальники рекомендують тернополянам перейти на так звану «зимову ходу» – робити короткі кроки та переносити центр ваги наперед, а автомобілістів – бути обережними на дорозі!

Гута поруч з Коломойським і Ахмєтовим. У рейтингу найбільших боржників України

На Тернопільщині під час ремонту школи “нахімічили” на мільйон