Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі напередодні Дня святого Валентина суттєво подорожчали квіти

У Тернополі, до Дня св. Валентина або, як його ще називають по-іншому, Дня закоханих, який щорічно відзначається 14 лютого, подорожчали квіти.

Тепер за те, щоб потішити коханих жінок шматочком весни серед лютневих морозів доведеться викласти чималу суму.

Загалом, як пояснюють флористи, вартість квітів залежить від попиту і того, що є в наявності. Наприклад, ціни на троянди – різні й  залежать від їх виду та завозу. Дорожчі ті, що привезені із-за кордону, дешевші – наші.

Однак перед будь-яким святом, разом із попитом зростають і ціни. Так, троянди в середньому подорожчали на 10 грн., ромашки – на 7-8 грн., тюльпани – на 5 грн.

Але навіть без підняття цін до свята, квіти тепер недешеве задоволення, бо одна троянда коштує в середньому 40 грн., китайська троянда – 50 грн., ромашки – 40 грн. за гілку, один тюльпан – 20 грн. Дуже дорогі й букети. Ті, що скомбіновані з троянд та ромашок коштують в середньому – 300 грн., якщо з самих троянд – 500, і це ще скромний варіант – по 5-7 квіток у букеті.

За словами продавців квіткових магазинів, найбільше користуються популярністю до свята закоханих – червоні троянди та тюльпани.

Можна ще купувати квіти у вазонах – різні фіалки, гіацинти, які коштують дешевше за троянди й милуватимуть око довше.

Галина ТИХА

ТОП-5 способів привітати із Днем Закоханих

Тернопільський депутат обурений тим, як у поліклініках принижують дільничних педіатрів