На Свято зими тернополяни гратимуть у хокей та футбол

Цього року на Свято Зими для тернополян та гостей міста підготували цікаву й насичену програму. Організатори переконують, що їм буде чим дивувати.

Микола Круть (зліва), Олександр Смик

Традиційне в нашому місті Свято Зими, що припадає на Стрітення, відзначатимуть у суботу, 11 лютого. Відбуватиметься дійство у парку ім. Т.Г. Шевченка та на набережній Тернопільського ставу. Всі заходи розплановані протягом цілого дня.

За словами начальника Управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради Миколи Крутя, о 10.00 розпочнуться змагання з влучного приземлення парапланеристів на кригу, які кружлятимуть над ставом. Основні змагання із зимового футболу, сноуброду, тощо розпочнуться о 13.00 і завершаться близько 15.00.

– З 10.00 до 13.00 всі заходи відбуватимуться у парку Шевченка біля острівця «Чайка», – каже начальник Управління культури й мистецтв Тернопільської міської ради Олександр Смик. – На центральній алеї, що веде до «Острівця Закоханих» будуть відбуватися міжшкільні конкурси снігової скульптури. На водоймі «Чайка» проходитиме міський турнір з хокею, показові виступи спортсменів сноубордистів, лижні перегони, зимовий футбол. На Тернопільському ставі будуть літати парапланеристи. Передбачені й змагання на санчатах, дитячі ігрові програми, спортивні естафети.

Як повідомляють організатори, о 13.00 на набережній біля причалу буде розташована сцена, де з новою програмою виступатиме Муніципальний духовний оркестр «Воля». Власне, оркестр, і розпочне мистецьку складову дійства.

– Мистецька складова починається о 14.00, – продовжує Олександр Смик. – Це буде театралізоване дійство зустрічі зими з весною, виступи фольклорних обрядових колективів, дитячий концертний блок, ігри і конкурси для дорослих, змагання на крижаному стовпі, концертні виступи тернопільських виконавців, запросили до виступів на свято також популярні команди КВК. Буде традиційне спалення опудала, ігри і розваги зимово-обрядових свят.

Цьогоріч у нас буде не лише спортивна й мистецька складові, а й патріотична. Паралельно у суботу відбуватиметься великий збір «соколят» і о 19.00 основна сцена із набережної переноситься на Театральну площу, де передбачена велика концертна програма за участі відомих гуртів. Завершиться вечір близько 22.00.

Галина ТИХА

Тиха Галина

This website uses cookies.