Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Поліції важко встановити, чи ґвалтував таксист тернополянку. Підозрюваний – на волі (ВІДЕО)

Суд не обрав міри запобіжного заходу для таксиста, якого відвідувачка нічного клубу звинуватила у зґвалтуванні. Працівники поліції досі не можуть встановити, чи проявляв чоловік насилля до тернополянки.

Таксист, якого підозрюють у зґвалтуванні пасажирки – на волі. Йому оголосили підозру, однак суд звільнив його з-під варти без обрання міри запобіжного заходу. Про це повідомив начальник Головного управління Нацполіції в області Олександр Богомол.

Нагадаємо, пасажирка звинуватила таксиста у зґвалтуванні. Є тенденція, що під час зґвалтувань вчиняються насильницькій дії, які супроводжуються нанесенням тілесних ушкоджень, розриванням одягу, – каже Олександр Богомол.

– В даному випадку в нас є факт: тернополянка звинуватила таксиста, що під погрозою ножем було здійснено зґвалтування. Дуже важко доводити такі випадки, каже Олександр Богомол. Адже тілесних ушкоджень на жінці не було, одяг залишився неушкодженим. На сьогодні важко сказати – був факт зґвалтування, чи ні, – каже Олександр Богомол. – Є звинувачення з боку потерпілої і є позиція особи, яку звинувачують і яка стверджує, що такого факту не було.

Злочин набув резонансу. І для того, аби задокументувати та здобути речові докази у цій справі, підозрюваного затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу, пояснив очільник тернопільської поліції.

– Йому було оголошено підозру, – повідомив пан Богомол. – На третій день суд його звільнив з-під варти без запобіжного заходу.

Такі розслідування тягнуть за собою чималу кількість експертиз: судово-медичних, біологічних, цитологічних, балістичних – двох ножів, які були вилучені в автомобілі.

-Встановлюємо ми і свідків та очевидців можливої посадки чи висадки пасажирки, – каже Олександр Богомол. – Результати оприлюднювати, звичайно, не будемо. Їх долучать до матеріалів справи.

Це – справа приватного обвинувачення, пояснив Олександр Богомол. Саме тому в головному управлінні нацполіції не давали жодної інформації з цього приводу, адже тут йдеться про конфіденційні дані. І розголошення та розповсюдження попередньої інформації, можливо, зашкодило й документуванню злочину.

– За цим фактом буде проведене службове розслідування, матеріали будуть скеровані до прокуратури, – повідомив Олександр Богомол. – І там вже буде прийняте юридичне рішення. Такі речі розголошувати не можна – в т.ч. і без дозволу потерпілої сторони. Керівником органу досудового розслідування направлено лист до управління патрульної поліції про обмеження розголошення інформації у кримінальних справах, повідомляє “20 хвилин”.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=gxjLufGkvEY]

На Тернопільщині водій буса збив на смерть жінку, яка йшла проїжджою частиною (ФОТО)

У тернопільському травмпункті аншлаг: хворі тікають із довжелезних черг (ФОТО)