У Тернополі режисер стрічки «Жива» розповів, чиї слова стали для нього пророчими

Сьогодні в тернопільському «Палаці Кіно» в рамках акції «КіноСереда» відбудеться благодійний показ стрічки «Жива». Перед фільмом його режисер Тарас Химич зустрівся із представниками ЗМІ.

На прес-конференції, він розповів про свій перший художній фільм, заснований на реальних подіях, який розкриває невідомі сторінки з життя української зв’язкової УПА Анни Попович. Зйомки фільму тривали три роки. Знімали у тій частині Карпат, де насправді розгорталась реальна історія життя головної героїні Анни Попович – у Горганах.

За словами Тараса Химича, «Жива» вже своєю назвою пояснює про те, що фільм живий. Це невідома історія із життя жінки, але зазначена з точки зору простої людини, яка виживає, переживає, кохає і зрештою робить якийсь висновок, чому з нею так сталося. Це історія, в якій глядач може себе до неї долучити й себе в ній побачити, зокрема, така була мета фільму.

– Оскільки я навчався в Америці, то бачив, як вони інтерпретують своє життя в різний спосіб, в рекламі, в мистецтві, в кіно. Та щирість, бачення свого суспільства, відвертість, без пафосу, без копіювання.., – розповідає Тарас. – Мене завжди питали, що ти можеш цікавого показати з України, що ти можеш нам принести. Це питання мене дуже хвилювало і я розумію, що сьогодні в кіно потрібно принести відвертість і щирість, не грати, якщо є проблема, то її потрібно висвітлити, щоб кожен глядач міг пізнати себе на емоційному рівні. Мій викладач в Америці мені сказав: «Ти тут будеш добрий, а в Україні – перший». Він казав, що в Америці можна заробити кошти, але якщо ти захочеш зробити те, що ти хочеш, а я хотів зняти фільм, то ти маєш зробити це в своїй країні, бо це країна, яка розвивається і разом з нею маєш розвиватися й ти.

Галина ТИХА

-

This website uses cookies.