Багатодітна сім’я з Тернополя, у якої 11 дітей, тулиться в однокімнатній квартирі

Вчора у Тернопільській ОДА вручали нагороди багатодітним матерям. Так, нагороду отримала й тернополянка Лілія Балик.

Сім’я Баликів виховує 11 дітей – чотири хлопчики та сім дівчаток. Найстаршому – 14 років, а наймолодшій – десять місяців. Семеро дітей – уже школярі.

Незважаючи на сімейне багатство, яким наділив їх Господь, їм усім доводиться тулитися в однокімнатній квартирі родички, адже власного житла у них немає.

– Поки що ми не маємо власного житла, але нам дуже допомогли родичі й ми будуємо у Великих Гаях власний будинок, у якому буде шість кімнат, – розповідає Лілія Павлівна. – Отримуємо одноразову допомогу на дітей, наразі отримуємо на трьох, а також маємо допомогу як малозабезпечена сім’я.

Лілія Павлівна вже багато років у декреті, а до народження першої дитини працювала в зеленому господарстві. Її чоловік працює кочегаром у лабораторії медуніверситету.

– Буває важко, але нічого справляємося, усе з Божою допомогою, – каже жінка. – Дуже допомагають діти. Старший син завжди біля мене на кухні, вже сам може й їсти приготувати, і навіть спекти торт. Коли десять місяців тому мене забирали з пологового, то вдома вже зустрічали з тортом. Я люблю пекти, це моє хобі, а він цю любов перейняв від мене й тепер хоче стати кондитером.

Галина ТИХА

-

This website uses cookies.