Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Нова поліція уже оштрафувала тернопільських водіїв на 3,8 млн. гривень

547 дорожніх аварій зафіксували нові патрульні Тернополя за перших півроку роботи на дорогах. Зокрема після 118 дорожньо-транспортних пригод є потерпілі, а ще 9 осіб загинули.

policeПатрульні поліцейські розповіли, 317 адмінпротоколів на водіїв склали через те, що вони були у стані алкогольного сп’яніння, а в 45 випадках таке кермування завершувалося аваріями.

Ще 125 протоколів патрульні склали через керування автомобілями без належних документів на транспорт або без посвідчення водія.

На арештмайданчику також за останніх півроку також опинилося 130 автомобілів. Патрульні кажуть, це через нетверезий стан водіїв, або ж арешт здійснювали на вимогу Державної виконавчої служби.

«Розмови по мобільному телефоні останнім часом стали одним із основних порушень водіїв.  Адже вони не хочуть придбати  засоби спілкування «Вільні руки», або гарнітуру, яка забезпечить спілкування водію під час керування автотранспортом. Це до 100 грн. коштує придбати – а сума штрафу за спілкування по телефону за кермом – 450 грн.», – зазначив т.в.о. начальника Управління патрульної поліції Тернополя Олег Сороковий.

Також серед основних порушень на дорозі і неправильний проїзд перехресть, зіткнення, керування автомобілем без полісу обов’язкового цивільного страхування.

Загалом за півроку роботи новими патрульними поліцейськими у Тернополі правоохоронці опрацювали 54 584 події, відреагували на 35 030 викликів з лінії «102», з власної ініціативи втрутилися у 17 768 випадків.

Окрім того, патрульні за перших півроку роботи склали  13 963 адмінматеріалів, з яких 12 852 за порушення Правил дорожнього руху.

Тоді як загалом порушникам виписали штрафів на 3 млн. 851 тис. 149 грн., з яких 2 млн. 953 тис. 343 грн. уже сплачено.

Разом із цим, тернопільські патрульні стверджують, що на прибуття на виклики по місту їм потрібно всього лиш 7 хв. 33 сек.

Світлана ВАСИЛИШИН

У райцентрі Тернопільщини тариф на воду хочуть підвищити у 2,5 рази

Таксиста-наркомана зупинили патрульні Тернополя