Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Виконавча служба залучила 40 бійців батальйону “Тернопіль”, щоб вилучити комбайн у фермера

Маски-шоу, незаконне вторгнення, спроба сфальсифікувати документи, а врешті й ДТП. Такі події розгортались близько двох годин тому на території фермерського господарства «Барселона», що у Городниці Підволочиського району.

fermer2Незаконне вторгнення на володіння особи, зловживання службовим становищем з боку працівників виконавчої служби та поліції. Заяви про це вже подав адвокат фермерського господарства до відповідних структур, пише “20 хвилин”.

Юрист наголошує, що поліція та представники батальйону «Тернопіль», яких нібито виконавча служба Підволочиського району мала залучити до охорони громадського порядку, насправді самі порушували закон і займались фальсифікаціями. Близько двох годин тому до території фермерського господарства під’їхали представники підволочиської виконавчої служби. З ними – близько 40 чоловік батальйону «Тернопіль» і поліцейські. Територію оточили, людей не пускали.

– Є рішення суду про вилучення комбайна з конкретним номером в юридичної особи, – пояснив адвокат фермера Юрій Покотило. – Його на даний час на території фермерського господарства немає і ніколи не було. Знаючи про це, вони зайшли на територію і до першого-ліпшого комбайна приліпили бірку з номером – нібито саме цю техніку мали вилучити.

Номери на комбайні, що стояв на подвір’ї, і на бірці, яку привезли із собою силовики, – були різними, стверджує юрист. Тобто, каже, «нападники» вибрали собі певну техніку і хотіли її незаконно конфіскувати.

– Фактично, номер вони привези з собою, на територію нікого з нас не допускали, – поскаржився юрист. – Близько 40-ка чоловік батальйону «Тернопіль» оцепили господарство. Це були озброєні люди, з дубинками… Коли ми просили їх пред’явити посвідчення – нам відмовили. Але на шевронах був напис: «Батальйон Тернопіль».

fermer1У цей час до господарства почали сходитись люди. Ймовірно, силовики зрозуміли, що не зможуть безперешкодно вивезти чужу техніку з господарства.

– Якоїсь миті один з поліцейських підбіг до комбайна, зірвав привезену бірку з номером, яка була приліплена… жуйкою, і почав утікати, – пригадує пан Юрій. – Припускаю, аби потім відповідні органи не могли довести спробу сфальсифікувати дані.

На місце викликали слідчо-оперативну групу поліції. Вже подали заяву за незаконне вторгнення на володіння особи.

– Я буду далі писати про зловживання службовим становищем з боку державного виконавця і з боку працівника поліції, який, до речі, не вперше «засвітився» на скандалах, – переконує Юрій Покотило. – Він представився як керівник відділення Підволочиського відділу поліції. І розказував, що того комбайна вони заберуть, хоча мав просто охороняти громадський порядок.

В даний момент на території господарства викликали поліцейських ще й для оформлення ДТП.

– Щоб витягти комбайн, що стояв під навісом, в ангарі, відчепили від КАМаЗа причеп і виштовхували його з подвір’я, – розповів юрист. – Врешті тим причепом в’їхали в іншу вантажівку, яка стояла на вулиці. Вся техніка – власність керівника фермерського господарства «Барселона».

Юрист стверджує, що дії силовиків скоріше нагадують «беспредєл», аніж правочинну дію. Окрім того, представник виконавчої служби приїхав вилучати техніку без постанови суду, стверджує юрист.

У поліції своя версія того, що відбувалось. Силовики стверджують, що фермери з Тернопільщини відмовляються виконувати рішення суду.   

 

 

Депутатка, яку водій маршрутки притиснув дверима, пересіла на велосипед

У Тернопільській обласній раді утворилася нова депутатська більшість