За фактом загибелі тернополян у Затоці відкрили кримінальне провадження (ВІДЕО)

Кримінальне провадження одразу за двома статтями відкрила поліція через загибель чотирьох людей на пляжі Затоки на Одещині.

Там під час шторму втопилися двоє підлітків та двоє дорослих, які кинулися їм на порятунок, ідеться в сюжеті ТСН.

Один із загиблих дорослих – їхній учитель. Другий – випадковий свідок, 32-річний Дмитро Педасюк із Хмельницького. Він приїхав на кілька днів провідати своїх батьків, що відпочивали на цій базі.

Потужний вітер та хвилі заввишки в півтора метра – такою тут була погода напередодні. Відпочивальники кажуть, що про небезпеку їх ніхто не попереджав.

“Ми, як люди, які приїхали з міст, де немає водойм – ми не готові розрізняти силу хвилі, висоту, наскільки вона небезпечна”, – каже відпочивальниця Тетяна Лисенко.

Коли діти почали тонути, дорослі намагались їх самостійно витягти з води. Рятувальників на пляжі не було.

“Потім вже прийшли, коли всі потопилися, тоді прийшли рятувальники і міліція. Тоді всі були. Ні лікарня, ні швидкої, нікого. Може, того хлопця можна було врятувати але ж ніхто не знав, що робити”, – розповіла відпочивальниця Валентина Рябко.

Люди гинуть, а в селищній раді тільки вирішують, чи готовий пляж до сезону. Пояснюють – наразі тільки шукають рятувальників. Найпевніше, цю відповідальність покладуть на тих, хто розміщує на пляжах пункти оренди морського транспорту.

“Близько 30 рятувальних постів на 12 кілометрів. Частково укомплектовані, частково ні”, – визнає інженер з технагляду Затоківської селищної ради Олександр Василюк.

Засмучені трагедією діти вирішують не брати участі в музичному фестивалі. Вранці вони повернулися в Тернопіль. Батьки забрали схвильованих дітей, тільки-но вони зійшли з автобуса. Із журналістами не спілкувалися.

Директор школи Ігор Каразій вини своїх підлеглих не вбачає. Каже, і два його заступники, і вчителька молодших класів, які супроводжували дітей на відпочинку – надзвичайно відповідальні люди. Провину за трагедію покладає на організаторів фестивалю.

“Якщо це діти, то вони мали бути розселені в відповідних дитячих базах, де огороджені пляжі, де огороджене місце для купання, а вони чомусь опинилися в базі для дорослих”, – каже директор школи №24 м.Тернопіль Ігор Каразій.

У четвер у Тернополі оголошено день жалоби. В обід уся школа прощатиметься з пластункою Мартою Окаринською, а згодом ховатимуть Віталика Данчишина в його рідному селі Ілавче. Також школярі проведуть в останню путь свого вчителя історії Михайла Близнюка.

Як повідомлялося, троє підлітків, які приїхали на море з Тернополя разом зі своїм музичним колективом на конкурс в Одесу, пішли купатися попри хвилі у півтора метра заввишки. Коли вони почали тонути, на допомогу їм кинувся заступник директора школи та двоє відпочивальників. Двох дітей встигли витягнути з води. Ще двох – 14-річну дівчину та 16-річного хлопця не змогли. Разом із ними загинули їхній керівник та відпочивальник із Хмельниччини.

-

This website uses cookies.