Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

За фактом загибелі тернополян у Затоці відкрили кримінальне провадження (ВІДЕО)

Кримінальне провадження одразу за двома статтями відкрила поліція через загибель чотирьох людей на пляжі Затоки на Одещині.

Затока-пляжТам під час шторму втопилися двоє підлітків та двоє дорослих, які кинулися їм на порятунок, ідеться в сюжеті ТСН.

Один із загиблих дорослих – їхній учитель. Другий – випадковий свідок, 32-річний Дмитро Педасюк із Хмельницького. Він приїхав на кілька днів провідати своїх батьків, що відпочивали на цій базі.

Потужний вітер та хвилі заввишки в півтора метра – такою тут була погода напередодні. Відпочивальники кажуть, що про небезпеку їх ніхто не попереджав.

“Ми, як люди, які приїхали з міст, де немає водойм – ми не готові розрізняти силу хвилі, висоту, наскільки вона небезпечна”, – каже відпочивальниця Тетяна Лисенко.

Коли діти почали тонути, дорослі намагались їх самостійно витягти з води. Рятувальників на пляжі не було.

“Потім вже прийшли, коли всі потопилися, тоді прийшли рятувальники і міліція. Тоді всі були. Ні лікарня, ні швидкої, нікого. Може, того хлопця можна було врятувати але ж ніхто не знав, що робити”, – розповіла відпочивальниця Валентина Рябко.

Люди гинуть, а в селищній раді тільки вирішують, чи готовий пляж до сезону. Пояснюють – наразі тільки шукають рятувальників. Найпевніше, цю відповідальність покладуть на тих, хто розміщує на пляжах пункти оренди морського транспорту.

“Близько 30 рятувальних постів на 12 кілометрів. Частково укомплектовані, частково ні”, – визнає інженер з технагляду Затоківської селищної ради Олександр Василюк.

Засмучені трагедією діти вирішують не брати участі в музичному фестивалі. Вранці вони повернулися в Тернопіль. Батьки забрали схвильованих дітей, тільки-но вони зійшли з автобуса. Із журналістами не спілкувалися.

Директор школи Ігор Каразій вини своїх підлеглих не вбачає. Каже, і два його заступники, і вчителька молодших класів, які супроводжували дітей на відпочинку – надзвичайно відповідальні люди. Провину за трагедію покладає на організаторів фестивалю.

“Якщо це діти, то вони мали бути розселені в відповідних дитячих базах, де огороджені пляжі, де огороджене місце для купання, а вони чомусь опинилися в базі для дорослих”, – каже директор школи №24 м.Тернопіль Ігор Каразій.

У четвер у Тернополі оголошено день жалоби. В обід уся школа прощатиметься з пластункою Мартою Окаринською, а згодом ховатимуть Віталика Данчишина в його рідному селі Ілавче. Також школярі проведуть в останню путь свого вчителя історії Михайла Близнюка.

Як повідомлялося, троє підлітків, які приїхали на море з Тернополя разом зі своїм музичним колективом на конкурс в Одесу, пішли купатися попри хвилі у півтора метра заввишки. Коли вони почали тонути, на допомогу їм кинувся заступник директора школи та двоє відпочивальників. Двох дітей встигли витягнути з води. Ще двох – 14-річну дівчину та 16-річного хлопця не змогли. Разом із ними загинули їхній керівник та відпочивальник із Хмельниччини.

Збірна Франції першою забезпечує собі вихід у плей-оф Євро-2016 (ВІДЕО)

Чи вистачить на Тернопільщині грошей для субсидій?