Сьогодні тернополян частуватимуть супом з кропиви та рагу з кульбаби
17 червня у Тернополі розпочинається V етно-гастрономічний фестиваль «Галицька дефіляда». Локація незмінна – парк ім.Т.Шевченка.
Кулінарна частина сьогодні складатиметься із традиційної української кухні, а також будуть новинки.
Зокрема, на відвідувачів чекає майстер-клас із приготування супу з кропиви, рагу з кульбаби, компоту з сухофруктів – за тими рецептами, які у давнину готували наші бабусі.
Розпочнуться кулінарні майстер-класи сьогодні, 17 червня о 16.00 год. Опісля приготування усі охочі зможуть спробувати ці страви.
Паралельно о 16.00 год. на сцені розпочнуть виступати дитячі колективи «Центру творчості дітей та юнацтва», далі – Муніципальний камерний оркестр, гурти «Lemko Bluegrass Band», «Калакута», «Йорий Клоц». Будуть також кулінарні конкурси, вуличні співи, функціонуватиме дитяча галявина. Зустрічатиме при вході символ фестивалю – «Кібер-вуйко».
ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ «ГАЛИЦЬКА ДЕФІЛЯДА» НА 17 ЧЕРВНЯ
14.00-19.00 Народні майстерні: гончарство, розпис по склу (біля фонтану)
16.00 Виступ дитячих колективів «Центру творчості дітей та юнацтва» (літня сцена)
17.00 Виступ Муніципального камерного оркестру (літня сцена)
16.00 Кулінарне шоу: страви з дикоросів (кропиви, лободи) Майстер-клас з приготування
17.30-18.00 Безкоштовне частування стравам з диких рослин (локація «Зелена хатинка»)
17.30 Вуличні співи (при вході у фестиваль)
18.00 -19.00 Гурт Lemko Bluegrass Band (Львів) (літня сцена)
19.00 Кулінарні конкурси: надкушування яблук, поїдання каші, січення капусти (літня сцена)
19.30 Гурт Калакута (Тернопіль) (літня сцена)
20.30 Гурт Йорий Клоц (Львів) (літня сцена)