Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Владу Тернополя закликали допомогти тим, хто в Криму не зрадив Україну

Про причетність влади Тернополя до моряків українського флоту нагадали на сесії міської ради.

сесия4Ще на початку 2016 року у цьому органі місцевого самоврядування намагалися отримати згоду Міністерства оборони на присвоєння почесного звання«Тернопіль-1540» одному із нових військових кораблів.

Адже ще в недалекому минулому, після анексії Криму, усіх моряків корвету «Тернопіль» та їхні сім’ї привезли на реабілітацію на однойменну землю. І справді, у патріотичному Файному місті тернополяни прийняли військовиків захопленого Чорного моря, як Героїв. Тож і тепер міська влада Тернополя вважає за честь допомогу морякам та отримала дозвіл на присвоєння назви одному з кораблів та шевство над ним.

Однак військовики захопленого корвету «Тернопіль», які не зрадили Україну, потребують допомоги і сьогодні, повідомив депутат міської ради Тараса Білан.

«Почесне звання «Тернопіль-1540» отримає корабель, але деякі наші сусіди в тому плані швидше рухаються. Тому потрібно створити комісію з представників виконавчої влади, Леоніда Бицюри, Ігоря Турського, які контактували з моряками, включити мене як секретаря на той час комісії, ще щоб депутати приєдналися. Бо кажуть, що Герої не вмирають, а з колишнього корабля «Тернопіль» тепер деякі офіцери мають проблеми і ніхто не береться їх вирішувати», – запропонував на сесії міської ради депутат.

Пропозицію Тараса Білана підтримав міський голова і своїм рішення Сергій Надал пообіцяв затвердити членів комісії та їхню діяльність.

Сьогодні стартує найпопулярніший у Тернополі гастрономічний фестиваль

Через 2 дні на Тернопільщині завершиться призов в армію