У міській раді одноголосно проголосували за демонтаж барельєфу Тернопільської області

Упродовж 10 наступних днів після засідання виконавчого комітету міської ради Тернополя барельєф на Театральному майдані демонтують.

Таке рішення на засіданні виконкому 20 квітня підтримали одноголосно. Нагадаю, ініціатором демонтажу є Володимир Ханас, який розмістив електронну петицію на сайті міської ради.

Чоловік обурювався, що Театральний майдан обласного центру досі містить пережитки радянщини. Адже у часи Союзу барельєф був символом обласної дошки соціалістичного змагання, а його зовнішній вигляд не відповідає нинішнім реаліям – на ньому не позначено Підгаєцький район.

Володимир Ханас запропонував перемістити барельєф на музейно-архівне зберігання.

«Барельєф передадуть у Тернопільський обласний краєзнавчий музей у десятиденний термін. Жодних зауважень до рішення немає і його на виконавчому комітеті підтримали усі», – розповів т.в.о. начальника управління містобудування, архітектури та кадастру міської ради Вадим Захарчук.

P. S. Члени виконавчого комітету міськради краще б таку одностайність проявили щодо демонтажу торгового павільйону, який розміщений на Театрального майдані і заступає цей барельєф.

-

This website uses cookies.