Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У міській раді одноголосно проголосували за демонтаж барельєфу Тернопільської області

Упродовж 10 наступних днів після засідання виконавчого комітету міської ради Тернополя барельєф на Театральному майдані демонтують.

карта-ТернопільщинаТаке рішення на засіданні виконкому 20 квітня підтримали одноголосно. Нагадаю, ініціатором демонтажу є Володимир Ханас, який розмістив електронну петицію на сайті міської ради.

Чоловік обурювався, що Театральний майдан обласного центру досі містить пережитки радянщини. Адже у часи Союзу барельєф був символом обласної дошки соціалістичного змагання, а його зовнішній вигляд не відповідає нинішнім реаліям – на ньому не позначено Підгаєцький район.

Володимир Ханас запропонував перемістити барельєф на музейно-архівне зберігання.

«Барельєф передадуть у Тернопільський обласний краєзнавчий музей у десятиденний термін. Жодних зауважень до рішення немає і його на виконавчому комітеті підтримали усі», – розповів т.в.о. начальника управління містобудування, архітектури та кадастру міської ради Вадим Захарчук.

P. S. Члени виконавчого комітету міськради краще б таку одностайність проявили щодо демонтажу торгового павільйону, який розміщений на Театрального майдані і заступає цей барельєф.

“Автомайдан” незадоволений якістю ремонту доріг на Тернопільщині

Депутати кажуть, що завтра не дозволять вносити зміни до Генплану Тернополя