Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі пайовики “Набережного кварталу” заблокували роботу міськради

Пайовики “Набережного кварталу” сьогодні, 3 березня, заблокували роботу сесії Тернопільської міської ради і фактично змусили  міського голову оголосити 30-хвилинну перерву у роботі сесії.

сесия1

У Тернополі нарешті сьогодні побачили реальних пайовиків “Набережного кварталу”. Вони прийшли протестувати на сесію міської ради.

Проте пайовики аж ніяк не відчувають себе обдуреними з боку компанії “Набережний квартал”. Як відомо, раніше у ряді тернопільських ЗМІ повідомлялося, що ця компанія – це чергова будівельна афера.

Так ось, всупереч цим повідомленням люди прийшли не жалітися на забудовника, а вимагати у міськради надати їм можливість завершити будівництво свого соціального житла.

– Це соціальне житло. Більше у нас не буде можливості отримати квартири за такими низькими цінами. – заявляв один із пайовиків з трибуни у сесійній залі міськради.

Причиною сьогоднішнього скандалу у міськраді став проект рішення №26 – Про надання земельної ділянки ТОВ “Комунсервісбуд” плошею 3,63 га за адресою вул. Микулинецька, 116.

Раніше міська рада надала цю ділянку ТОВ “Комунсервіс-Серет”. ТОВ “Комунсервіс-Серет” у свою чергу уклав договір про будівництво багатоквартирного житлового будинку з житлово-будівельним кооперативом “Файне місто – 2” (компанія “Набережний квартал” – ред.).

Але у грудні минулого року Тернопільська міська рада скасувала містобудівні умови на початок ведення будівельних робіт, які були видані раніше ЖБК “Файне місто -2” начебто з тих мотивів, щоб вберегти пайовиків від можливої будівельної афери. Зараз це питання є предметом судового спору. ЖБК поки що безуспішно, але оскаржує рішення міськради у судах.

Сьогодні на сесію міськради винесли проект рішення про передачу земельної ділянки  від ТОВ “Комунсервіс-Серет” на ТОВ “Комунсервісбуд”, за згодою цих двох сторін.

Пайовики ЖБК ““Файне місто -2” протестують, оскільки відчувають, що будуть кинутими.
З першим товариством у них є договір на будівництво, з другим – нема і очевидно не буде.

А вся ця хитрамудра комбінація з передачею землі із одних рук в інші спланована якраз для того, щоб вибити із “Файне місто -2” усі законні можливості завершення будівництва.

Тому пайовики житлово-будівельного коооперативу прийшли у міську раду і вимагали зняти це питання із порядку денного.

Депутати відмовилися і прийняли рішення, щоправда з поправками, у яких  начебто надали гарантії того, що “Файне місто 2” зможе завершити будівництво.

Пайовики не повірили у ці гарантії, відтак заблокували частину сесійної зали, зокрема підхід до трибуни. У свою чергу в сесійну залу підтягнулися і працівники приватної охоронної фірми “Авангард”, яка з недавніх пір стереже міську раду.

Сесійна зала якийсь час нагадувала переповнений автобус у час-пік, де нема де ні стати, ні сісти. І ще при цьому обурені пайовики своїми емоційними словесними випадами перешкоджали проведенню сесії.

Міський голова Сергій Надал врешті решт не витримав такого балагану і огололив перерву на 30 хвилин.

 

 

Надал наслав ревізорів до чиновників, які на розвитку туризму умудрилися заробити борги

У Тернополі пожежу у житловому будинку гасили 29 рятувальників (ВІДЕО)