Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополяни протестують проти будівництва автомийки у сквері на вул. Миру

Сквер на вул. Миру знову під загрозою.

СкверПро це на своїй сторінці в Фейсбуці повідомляє депутат міськради Андрій Шкула, пише 0352.ua

“Звернулись, як до депутата, мешканці округу. Повідомили, що на стоянці (перехрестя вулиць Миру-Дружби) важка техніка риє котлован.
Виїхав з Юрієм Штопком (ще один депутат міськради від”Самопомічі” – авт.) на місце. Дійсно трактором зривають асфальт. Кермувальник не знає що буде, лиш пояснює що його найняли. Люди викликали поліцію. Приїхав і орендар землі Михайло Солонинка («Акваріум-1»). Сказав, що має усі документи і показав: містобудівні умови на спорудження автомийки (ще має бути і готель по задуму), а також декларація на початок буд.робіт. Але штука в тому, що під тиском громади міська рада (виконком) скасував містобудівні умови минулого року. Але чоловік стверджує, що це рішення виконкому оскаржив через суд (обіцявся завтра рішення суду показати)”, – повідомляє Андрій Шкула.

За його даними, наразі силами депутатів, громади та правоохоронців роботи призупинили.
Принагідно він наголосив, що ділянка під будову (тобто та, що в оренді Солонинки) — не лише стоянка, а й біля 15 сотих зеленого скверу.

“Скасування міськрадою містобудівних умов, вважаю, договорняком з забудівником. Типу мерія така файна і правильна — пішла на зустріч громаді, а злий забудівник через суд скасував рішення виконкому. Тепер все. Ніц не вдієш. Хоча саме мерія дала землю під будову і саме мерія видала містобудівні.

Сквером на Миру, можна вважати всю територію, яка віддана під оренду, бо по діючому Генплану все це — цілісна зелена зон. Як давали в супереч діючому генплану — питання до правоохоронців. Крім того, згодом в догоду забудівнику площу скверу (межі якого не визначені) скоротили з 1,5 га до 1,3 га.

Скоро Генплан будуть міняти і одна зі змін — перетворення землі даної в оренду Солонинці — під «будмайданчик».
Люди проти. Притямні депутати, вважаю, теж мали б бути проти”, – підкреслив Шкула.

 

Тернополянка порушила правила і потрапила під колеса автомобіля

Тернопільський рок-музикант важко хворий. Потрібна допомога