Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

9 безробітних на 1 робоче місце – така офіційна статистика на Тернопільщині

Загалом же через центри зайнятості області роботу шукає 12 216 осіб.

robotaОдне з останніх – 22 місце в Україні Тернопілля займає за ефективністю ринку праці. Минулоріч на одне робоче місце претендували 13 осіб.

А за методологією Міжнародної організації праці, рівень безробіття жителів області у віці 15-70 років склав 11,8% до рівня економічно активного населення, розповіла директор департаменту економічного розвитку ТОДА Галина Воляник.

«У 2015 році завантаженість на одне робоче місце була значно більша, ніж 13 осіб, у деяких районах області. Наприклад, у Козівському -161 людина, Гусятинському – 75 осіб, Підгаєцькому – 72 жителя, у Бучацькому – 53, Шумському – 39. Тобто, безробіття у цих районах Тернопільщини найвище».

Як повідомила Галина Воляник, уже у 2016 році конкуренція за одне робоче місце на Тернопільщині зменшилася з 13-ти до 9-ти осіб.

Хоч посадовці розповідають, що малий і середній бізнес у нашому регіоні розвивається, а з ним виникають нові робочі місця, з оприлюднених цифр випливає, що далеко не для усього працездатного населення, яке офіційно шукає роботу, у нашій Тернопільщині знайдуться робочі місця.

Тож тіньовий ринок праці, який створюють ті, хто уникає сплати податків, заробітні плати у «конвертах» – це чи не єдина перспектива для жителів Тернопілля, які хочуть працювати у рідній області.

 

У Тернополі оштрафували п’яного пішохода, який нечітко йшов і невиразно розмовляв

Жахливе вбивство на Тернопільщині: онук зарізав дідуся і бабусю