У більшості громад Тернопільщини розпочали опалювальний сезон

18 жовтня станом на 7:00 у більшості громад Тернопільщини розпочато опалювальний сезон 2024-2025.

Про це повідомили в Тернопільській обласній військовій адміністрації.

— Основне завдання, яке було перед областю при підготовці — захист об’єктів генерації, розвиток децентралізованої енергосистеми, нові можливості для людей, бізнесу та громад, збільшення імпорту електроенергії з Європи, залучення коштів та обладнання від партнерів, — йдеться у повідомленні.

Про це під час брифінгу розповіли заступник начальника Тернопільської ОВА Володимир Важинський та директор департаменту архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства та енергозбереження Володимир Харченко.

«Основне питання, яке ми ставили при підготовці до опалювального сезону — енергетична стійкість. Тому ми і далі продовжуємо працювати над підвищенням автономності критичної інфраструктури. На сьогодні об’єкти критичної інфраструктури вдалося забезпечити 1800 генераторами, паливно-мастильними матеріалами, захистити основні об’єкти критичної інфраструктури», — наголосив Володимир Важинський.

«Опалювальний сезон 2024/2025, як і попередній, ми пройдемо виключно на газі власного видобутку. При підготовці зроблено багато, тому системних проблем з опаленням, водою і каналізацією не повинно бути», — зазначив Володимир Харченко.

Віталій Чемерис

This website uses cookies.