У Білобожницькій громаді облаштували Пантеон Героїв

У Білобожницькій громаді Тернопільської області відкрили пантеон Героїв.

У день Покрови Пресвятої Богородиці та День захисників і захисниць України у селі Білобожниця 1 жовтня відкрили та освятили Пантеон Героїв російсько-української війни.

На початку заходу відбулася поминальна панахида за полеглими Героями після чого освятили пантеон.

Також під час заходу лунали пісні, звернення військових, представників влади та рідних загиблих Героїв.

На заході були присутні військовослужбовці Чортківської військової частини під командуванням Миколи Сандула, повідомили у громаді.

У громаді розповіли, що пантеон споруджено спільними зусиллями меценатів і сільської ради. Над облаштуванням також трудилися працівники КП «Білобожниця». Ковані елементи огорожі власноруч виготовив Василь Павлюк – батько загиблого Героя Андрія Павлюка.

«Споконвіків на свято Покрови наші пращури вшановували воїнів-захисників. Вшановуючи пам’ять загиблих Героїв, ми з вдячністю згадуємо кожного, хто протягом всіх цих років мужньо боронив і боронить нашу Україну від ворога. Пантеон Героїв – це наша історична пам’ять, без якої не буває справжньої нації. Наші захисники є продовженням козацтва. Вони є безперечним свідченням шляхетності, відваги, готовності повстати за правду і справедливість. Хай світла пам’ять про кожного полеглого Героя України житиме вічно в ім’я нашої перемоги. Вічна Слава Захисникам», – поділилися у громаді.

Віталій Чемерис

This website uses cookies.