Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Шахрайство під виглядом допомоги: житель Тернопільщини втратив 58000 грн

Зловмисники в соціальних мережах розповсюджують повідомлення про можливість отримання грошей від міжнародних організацій чи благодійних фондів.

Пам’ятайте: під виплатами може міститися приховане фішингове покликання. Житель Тернопільського району сподівався отримати кошти, однак став жертвою аферистів й втратив 58 000 гривень.

Потерпілий розповів правоохоронцям, що у месенджері отримав сповіщення щодо надання матеріальної допомоги в розмірі 6250 гривень начебто від міжнародної організації. Для її отримання необхідно було перейти за посиланням та ввести реквізити банківського рахунку. Проте, замість зарахування грошей, відбулося їх списання. З електронного гаманця чоловіка шахраї зняли 58 тисяч гривень.

Слідчі поліції розпочали кримінальне провадження відповідно до ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Працівники поліції проводять оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Наголошуємо: не переходьте за сумнівними посиланнями та не вводьте дані банківських карток чи іншу персональну інформацію. У разі шахрайських дій негайно звертайтесь до поліції за спецномером 102. Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

У центрі Тернополя водій на "Шкоді" збив жінку на переході

У центрі Тернополя водій на “Шкоді” збив жінку на переході (ФОТО)

У Тернополі новий Молодіжний міський голова (ФОТО)