Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Нема уже майже місяць: на Тернопільщині далі шукають 26-річного Володимира Юркевича

Поліція перевірила не лише ТЦК, де за місцем реєстрації міг би опинилися Володя, а й всіх сусідніх районів. Шукали в лікарнях, річках та закинутих будівлях. А що «20 хвилин» розповіла мама зниклого чоловіка?

Майже місяць на Тернопільщині розшукують 26-річного Володимира Юркевича. Його востаннє зафіксували камери відеоспостереження на одній із заправок Теребовлі наступного дня, після того як вийшов з дому.

Підозрює, що немає серед живих

Поліція перевірила всі можливі версії, де міг би перебувати чоловік. Шукали у військкоматах не лише району, а й сусідніх. Поки ані сліду. Телефон чоловіка вимкнений. У кишені, коли йшов з дому до товариша, було лише 50 грн. Документів при собі не було.

«20 хвилин» поспілкувалися також з мамою зниклого. Жінка каже, що молиться і вірить, що знайдуть наймолодшого сина. Але підозрює, що Володі вже немає серед живих. Зниклий 26-річний чоловік — наймолодший у родині, де п’ятеро дітей. Родичі припускають, що останній, хто його бачив, — це колега, з яким раніше був конфлікт. Але той на контакт із рідними не йде.

Співробітники Теребовлянського відділення поліції, нагадаємо, встановлюють місцеперебування Юркевича Володимира Володимировича, 1998 року народження, жителя села Мшанець Тернопільського району, — повідомили у поліції Тернопільщини. — Чоловік 29 вересня вийшов з дому і назад не повернувся.

Він, каже мама, не вперше не приходить додому. Але завжди дзвонив і попереджав, де він є. І ніколи не був відсутній настільки довго. Мама шукала його у ТЦК, друзів та знайомих. Саме до одного з них, каже жінка, син пішов на зустріч — відтоді зник. А товариш не йде на контакт із рідними.

Зник 29 вересня

Син зник 29 вересня. Він був у своєї бабусі в Теребовлі, допомагав по господарству. Потім нібито йому подзвонив знайомий Назар Ш. і покликав на пиво. Після того з Володею зв’язку не було, розповіла «20 хвилин» мама зниклого Галина Рогожинська.

— Десь по обіді він пішов від бабусі, вона ще його просила залишитися, відмовляла, мовляв, нащо тобі той Назар і те пиво, дощ йде, але Володя таки пішов, — розповіла Галина Рогожинська. — Куди ми вже тільки не дзвонили, де не питали — ніде немає ані сліду. Ні до мами, ні до мене, ні в селі, де живуть з рідною сестрою, він не з’являвся.

З відчаю жінка пішла до Теребовлянського ТЦК, припустила, що, може, сина забрали до війська. Коли там запевнили, що не забирали такого, написала заяву до поліції.

Жінка припускає, що він міг загубити телефон, чи той зламався, або вкрали — всіляке буває. Син, мовляв, часто губив телефони. Проте чітко знав номер матері напам’ять і завжди дзвонив, аби запевнити, що з ним все гаразд. Скандалів і сварок вдома чи між рідними не було. Тому й причини йти з дому у сина не мало би бути.

В неділю, 29 вересня, Володя востаннє виходив на зв’язок з рідними. Мама каже, що набирала синів номер наступного дня, гудки йшли, але слухавку ніхто не брав. У вівторок телефон вже був поза зоною.

Чому підозрюють товариша?

В неділю по обіді він пішов на зустріч з Назаром, відтоді зник, — кажуть матір і брат Роман. Військовий каже, дзвонив до колеги, але той на контакт не йшов, лише кричав. Запевняв, що бачились близько 16-ої — і після цього розійшлися.

— Ми вже з’ясували, що близько 18 години брат із Назаром дзвонили по відеозв’язку до знайомої дівчини, — розповів «20 хвилин» пан Роман. — Всі дані вона надала, все описала, в якій годині до неї дзвонили — у неї все зафіксоване. Це їхня спільна знайома, вони колись разом в одній школі вчилися.

Мати каже, що коли у сина був конфлікт з Назаром — той його побив, і справа дійшла до суду. Навіщо пішов із ним на зустріч зараз — не знає. Як і того, як пройшла їхня зустріч і куди після цього зник син.

2 жовтня камери відеоспостереження зафіксували Володимира на заправці у Теребовлі, каже речник поліції Тернопільщини Сергій Крета. Після цього пошуки чоловіка не були успішними, хоча поліцейські активно його розшукують.

— Опитали знайомих, друзів, рідних і всіх, хто міг володіти будь-якою інформацією, — каже Сергій Крета. — Переглянули всі камери у населених пунктах та на дорогах поблизу місця проживання зниклого чоловіка — лише на одній зафіксували. Всі наряди в області проінформовані, коли заступають на чергування, проходять інструктаж. Їм дають орієнтування на особу, яку розшукують. Оглядають вокзали, автовокзали, перевіряють місця, де можуть збиратися неблагонадійні. Теоретично, він не міг далеко від дому поїхати. В тому районі, де чоловік проживає, проводять посилені заходи.

Чоловіка шукали у ТЦК, лікарнях, закинутих будівлях, — всюди, де теоретично міг би потрапити, повідомив «20 хвилин» 25 жовтня Сергій Крета. Перевіряли й частину річок і водойм. Ще на кількох тривають пошуки.

Не втрачає надії і просить відгукнутися

Мама зниклого каже, що молиться і вірить, — син живий. Хоча надія побачити його гасне мало не щодня. Син, каже, приходить у снах до неї і рідних. Їй завжди ввижається живим. Братам — що вже у засвітах через воду. Одному із братів Володя наснився біля річки, побитий і від когось тікав. А двоюрідний брат розповів свій сон: він йшов селом біля криниці, зазирнув у неї, а там — Володя.

— Кожен другий день я в поліції, — каже Галина Рогожинська. — Казали, що братимуть Назара (товариш, з яким на зустріч пішов Володя і зник — прим. авт.) будуть брати на поліграф. Шукають і вони, і ми, але жодної інформації немає. Певно, щось сталося з ним. Раніше до мене завжди дзвонив — я знала, де він є. Це перший раз за його життя, що місяць ні дзвінка, ні вісточки.

Жінка каже, що не спить ні вдень, ні вночі. Молиться і не втрачає надії, що син повернеться. І дуже просить відгукнутися всіх, хто бачив Володю, знає будь-що про його можливе місце перебування. Будь-яка інформація можу бути корисною для пошуків.

Довідка

Прикмети розшукуваного: ріст близько 160 см, худорлявої статури, волосся темного кольору.

Одягнений: білий светр, сині джинси та чорні кросівки.

Правоохоронці звертаються до громадян: якщо ви бачили розшукуваного чи знаєте про його місцеперебування, телефонуйте за номером: 097-027-04-05 або на спецлінію 102.

Павло Рибак з Теребовлянщини востаннє повернувся до батьківського дому

Павло Рибак з Теребовлянщини востаннє повернувся до батьківського дому (ФОТО)

Тернопільська бригада на фронті писала Радіодиктант (ФОТО)