На місці блокпосту на Тернопільщині спорудили фігуру Богородиці

У селі Баворів Великогаївської громади спорудили й освятили фігуру Пресвятої Богородиці. Після повномасштабного вторгнення на тому місці місцевими мешканцями було облаштовано блокпост. Фундатором будівництва фігури є родина покійного воїна Романа Мричка.

Урочисто освятили святиню отець-декан Михайло Піняга, отець Василь Брегін та отець Микола Ковалик.

“На високому пагорбі при вʼїзді у село народилася ще одна духовна святиня. Місце – символічне, бо є свідком багатьох подій: тут зустрічають сонце випускники школи, фото із пагорба є візитівкою нашої громади, з початком повномасштабного вторгнення саме тут стояв блокпост і на цьому місці односельчани зустрічали загиблих Героїв-земляків. Та в серцях мешканців жевріла надія, що тут постане святиня. Фундатором будівництва фігури є родина покійного воїна Романа Мричка. Від всієї громади дякую матері Марії, яка цією доброю справою історично закарбувала памʼять загиблих воїнів у російсько-українській війні.

Покрова Пресвятої Богородиці буде оберегом села, місцем, де подорожні зупинятимуться для молитви та красивого фото. Щиро запрошую мешканців громади відвідати Баворів. Вигляд з пагорба на краєвиди природи, особливо цієї осінньої пори, та щира молитва до Богородиці додасть кожному сили та надії на мирне майбутнє”, – зазначив голова Великогаївської громади Олег Кохман.

Бойко Роман

This website uses cookies.