Міського голову Почаєва Василя Бойка перевірять через лобіювання інтересів УПЦ МП

Голову Почаївської міської ради Василя Бойка звинувачують у лобіюванні інтересів УПЦ московського патріархату. Підтримавши позицію московської церкви, він особисто підписав апеляційну скаргу на рішення суду щодо повернення державі комплексу будівель Свято-Духівського монастиря Свято-Успенської Почаївської лаври у Почаєві.

На таку антидержавну позицію Василя Бойка відреагував голова Тернопільської обласної військової адміністрації В’ячеслав Негода.

“У медіа області вийшли публікації про те, що Почаївська міська рада та Московська церква в Україні, яка працює під брендом УПЦ (МП), подали апеляційні скарги на рішення суду, який повернув державі комплекс будівель Свято-Духівського монастиря Свято-Успенської Почаївської лаври у Почаєві. В ОВА був запрошений міський голова Василь Бойко, який раніше особисто підписав апеляційну скаргу, ставши на позицію УПЦ (МП). За попередньою інформацією, в багатьох діях посадових осіб міськоі ради і виконкому, що передували поданню апеляції, є ознаки порушення законодавства.
Я звернувся до правоохоронних органів дати правову оцінку діяльності міського голови та інших посадовців в частині прийнятих ними рішень, в т.ч. міської ради. Начальнику Кременецької РВА доручено посилити контроль за діяльністю ОМС Почаївської ТГ”, – повідомив голова Тернопільської обласної військової адміністрації В’ячеслав Негода.

Довідка. Бойко Василь Сергійович народився 7 грудня 1970 року в с.Людвище Шумського району Тернопільської області. У 1992 році закінчив Ленінградський електротехнічний інститут зв’язку ім. проф. М,А, Бонч-Бруєвича. У 2001 році – Національну академію внутрішніх справ України. З 1993 року до 2011 року служив в органах внутрішніх справ. З 7 листопада 2014-го року донині обіймає посаду голови Почаївської міської ради.

Бойко Роман

This website uses cookies.