Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Хотіла зекономити: жителька Тернопільщини втратила 80000 грн під час купівлі авто

Намагаючись зекономити на придбанні авто, 36-річна жителька Тернопільського району відгукнулася на оголошення в інтернеті. Однак виявилось, що продавець – це звичайний аферист, який забрав передоплату і зник.

Як встановили працівники Бережанського відділу поліції, на одному із сайтів потерпіла натрапила на об’яву про продаж транспортного засобу марки “Volkswagen” за прийнятною ціною. Поспілкувавшись з так званим продавцем, жінка переслала завдаток – 80 000 гривень на вказані ним банківські рахунки. Після цього невідомий перестав виходити на зв’язок. Заявниця намагалася зв’язатися з ним, але безрезультатно. Тоді вона й зрозуміла, що потрапила на гачок зловмисників.

За фактом шахрайства слідчі поліції відкрили кримінальне провадження відповідно до ст. 190 Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці вживають необхідних заходів щодо встановлення особи афериста.

Поліцейські вкотре застерігають громадян: не надсилайте кошти незнайомцям, не отримавши товар. Якщо хочете придбати автомобіль, переконайтеся чи він взагалі існує, а його продавець не є аферистом. Здійснюйте покупку лише на перевірених сайтах.

Якщо ви потерпіли від шахраїв, телефонуйте на спецлінію 102. Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

На Тернопільщину надходила трофейна російська зброя (ВІДЕО)

У Тернополі в дворі будинку збили пенсіонера (ФОТО)