Інформація про погрози у школах Тернополя — це провокація: діти вчаться онлайн

Повідомлення, що поширюють в телеграм-каналі про масові вбивства в навчальних закладах міста — робота ворога. Поліція та екстрені служби повідомлені. Будьте уважні та дійте за інструкціями. Пам’ятайте, що чим успішніший контрнаступ наших військових на передовій — тим активніше ворог провокуватиме нас у інформаційному просторі, кажуть в СБУ. Тому дотримуйтеся інформаційної гігієни, зберігайте спокій та допомагайте захисникам України.

Все під контролем

Це — провокація ворога, запевнили «20 хвилин» в поліції та СБУ. Щось на зразок масових замінувань, які від початку повномасштабного вторгнення мало не щодня надсилають службам та установам. Немає потреби забирати дітей зі школи та хвилюватися. Проте варто згадати, як не вестися на інформаційну атаку ворога.

У поліції про ситуацію знають, моніторять інформацію та перевіряють її. Поліцейські внесли інформацію до Єдиного журналу обліку повідомлень про злочини і правопорушення. Ситуація, запевняють, під контролем. У закладах є шкільні офіцери, а поруч із кожною школою чергують додаткові наряди. Всі екстрені служби міста працюють.

Заступниця начальниці управління освіти та науки міськради Ірина Сум підтвердила, що освітяни знають про погрози, повідомили поліцію та навчені, як діяти на випадок екстрених чи надзвичайних ситуацій.

— Ще вчора, 23 жовтня керівники закладів, зазначених у повідомленнях, телефонували в управління, повідомляли і паралельно інформували поліцію, — повідомила «20 хвилин» Ірина Сум. — Відповідно, я також інформувала поліцію. Станом на ранок 24 жовтня, у тих закладах працює служба освітньої безпеки, а також додатково несуть службу наряди поліції. Вони працюватимуть до відповідного розпорядження.

Щодо відвідуваності дітей, директори шкіл повідомляють управління освіти, що у школах немає по 15-20% дітей. Проте в одній зі шкіл, зазначеній у списку, в кожному класі по 5-10 дітей. Цю школу у повідомленнях на телеграм-каналі згадували найчастіше.

Це психологічна атака

— Не реагувати ми не можемо, тому моніторимо, контролюємо, — запевняє Ірина Сум. — У всіх закладах керівництво і колективи знають порядок дій при екстрених чи надзвичайних  ситуаціях. Навчальний процес триває.

Управління СБ України в Тернопільській області вкотре нагадує краянам, що інформаційні ресурси, які розповсюджують антиукраїнський контент, координуються російськими спецслужбами, а їхні матеріали є частиною психологічних та інформаційних атак.

— Пам’ятайте, що чим успішніший контрнаступ наших військових на передовій — тим активніше ворог провокуватиме нас у інформаційному просторі, — наголошує Петро Королюк. — Тому дотримуйтеся інформаційної гігієни, зберігайте спокій та допомагайте захисникам України наближати перемогу!

Віталій Чемерис

This website uses cookies.