Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Довгожителька з Тернопільщини відсвяткувала 100-річний ювілей

Зі 100-річним ювілеєм привітали мешканку села Суходіл Гусятинської громади Тернопільської області – Волощук Франку Йосипівну. 5 жовтня довгожителька відсвяткувала поважний ювілей.

До оселі пані Франки завітали Гусятинський селищний голова Степан Карпо, його заступниця Наталія Мацко, директор комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Марія Бабій, депутатка Гусятинської селищної ради Оксана Розембайгер, староста в Суходільському старостинському окрузі Ігор Галябарда і представник “Контінентал Фармерз Груп” Іван Стецько. Родина радо зустрічала гостей, а іменинниця радо приймала вітання і подарунки.

Народилася Франка Йосипівна у селі Личківці, у сім’ї, де виховувалось четверо дітей. Коли їй було 8 років, батьки переїхали в село Суходіл. Як і на все її покоління, на долю ювілярки випало чимало важких випробувань: примусове виселення в росію, Німеччину, роки голодомору, війна та повоєнна відбудова. Коли повернулася у рідне село Суходіл, пішла працювати до колгоспу, пізніше – техпрацівником у місцеву школу.
Франка Йосипівна разом із покійним чоловіком народили та виховали двох синів, які подарували їм трьох онуків. Також ювілярка дочекалась трьох правнуків. Сьогодні вона живе разом із сином Михайлом і невісткою Олександрою.

“Незважаючи на поважний вік, ювілярка зберегла ясну пам’яті та мудрість, завжди привітна, вражає щирістю, добротою та життєрадісністю. Під час гостини розповідала про своє життя, батьків, родину. Франка Йосипівна є набожною людиною, постійно ходила до церкви, коли ще могла. Зараз молиться за своїх рідних, Україну та вірить у нашу Перемогу. Бажаємо Франці Йосипівні, щоб Господь дарував міцне здоров’я, аби в родинному колі з усмішкою, наснагою та оптимізмом зустріти ще не один день народження”, – привітали представники селищної ради.

На Тернопільщині почали перевірку готовності доріг до зими

У Тернополі знову аварія на “зебрі”: пішохід у лікарні з численними травмами