Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Делегація з Тернопільщини побувала на Європейському форумі місцевого самоврядування

З робочим візитом у Польщі побувала українська делегація у складі міського голови Збаража Романа Полікровського, депутата Тернопільської міської ради Андрія Цибульського, начальника відділу міжнародного співробітництва та промоції області Тернопільської обласної ради Руслана Кулика та Більче-Золотецької сільської голови Галини Огородник.

Представники Тернопільщини взяли участь у «Local Trends – Європейський форум місцевого самоврядування» в Познані – це один із щорічних найважливіших заходів, присвячених місцевому самоврядуванню. Форум спрямований на посилення голосу польського місцевого самоврядуванні у дискусії про соціально-економічний розвиток Польщі, зокрема, й під час її майбутнього головування в ЄС.

“В рамках поїздки провів ряд важливих зустрічей з представниками місцевого самоврядування, виконавчої влади та українськими консулами, – розповів голова Збаразької міської ради Роман Полікровський. – Мав зустріч із виконавчим директором Асоціації міст Республіки Польща Tomasz Potkanski, керівником Асоціації сільських громад Республіки Польща Станіславом Ястшембським, а також із багатьма очільниками громад.
Головними темами були співпраця в рамках міжнародних грантових програм Європейського союзу, а також підтримка України в умовах російської агресії. Відчувалось розуміння та глибокі наміри продовжувати спільну роботу, незважаючи на спроби ворога розхитати нашу дружбу.

В рамках робочого візиту зустрілися з Генеральним консулом України у Вроцлаві Юрієм Токарем. А також відвідали Генеральне консульство України в Любліні, де мали зустріч з Генеральним консулом Олегом Куцом. Обговорили можливість спільних проектів громад Польщі та України в гуманітарній сфері, сфері економічного розвитку та ряду інших питань. Особливою була зустріч із директором департаменту стратегії і розвитку Люблінського воєводства Bogdan Kawalko та заступницею директора з міжнародної співпраці Izabela Szczesna-Kowalchyk. Обговорили участь громад з України на весняному Форумі в Любліні, де можна буде представити свої проєкти розвитку, а також пошуку партнерських міст тим громадам, які ще не мають міст побратимів”.

Козівська громада придбала автомобіль для воїна-земляка на Донеччину

27 місяців російського полону. Додому повернувся воїн Сергій Бойчук із Тернопільщини