Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

27 місяців російського полону. Додому повернувся воїн Сергій Бойчук із Тернопільщини

Фото зі сторінки Білобожницької громади.

Під час чергового обміну військовополоненими з російського полону додому повернувся захисник Сергій Бойчук із села Калинівщина Білобожницької громади на Тернопільщині. У неволі наш земляк перебував більше двох років.

Сергій Бойчук – старший солдат 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, який 27 місяців (з 14 липня 2022 року) перебував у полоні. 25 лютого 2022 року, на другий день повномасштабної війни рф проти України, він добровольцем вступив до лав ЗСУ. Спочатку захищав Київщину, а в травні того ж року опинився в Донецькій області – біля Бахмута.

12 липня 2022 року Сергій отримав поранення в ході виконання бойового завдання, після чого зв’язок із ним обірвався. Згодом росіяни опублікували відео, з якого стало зрозуміло, що військовий потрапив у полон. Ще через рік росіяни опублікували матеріал, на якому Сергій фігурував вже як ув’язнений і засуджений у росії на 20 років суворого режиму.

Понад два роки дружина Сергія – завідувачка клубом села Семаківці Андріана Бойчук – не припиняла спроб повернути чоловіка додому. У складі громадської організації “Опора Титанів”, яка об’єднала родичів полонених та безвісти зниклих воїнів, жінка активно долучалась до акцій на підтримку військовополонених, організованих в Україні та за її межами. Андріана наполегливо займалася всією необхідною діяльністю, щоб тема полонених українських воїнів набула якнайширшого розголосу і викликала відповідні дії.

“Усі ці болючі й виснажливі місяці невтомної праці не пройшли даремно. Сергій повернувся додому. Він має можливість побачити і обійняти найрідніших, а особливо, 5-річного синочка Іллю, який достатньо підріс за ці 27 місяців і зміцнився усвідомленням того, що батько-Герой є найкращим взірцем для нього. Дякуємо за захист. Ми вірили і молилися. Вітаємо з поверненням! Бажаємо непохитної віри всім, хто очікує повернення своїх захисників. Нехай Всемилостивий Господь доправить кожного воїна живим і неушкодженим до рідної домівки”, – йдеться в повідомленні Білобожницької громади.

Делегація з Тернопільщини побувала на Європейському форумі місцевого самоврядування

Збільшили мінімальний розмір допомоги по безробіттю