Продавав гуманітарні автівки: знову узяли під варту водія ТЦК з Тернопільщини

Звільнили з-під варти у залі суду і визначили розмір застави 60 650  грн, — таку міру запобіжного заходу минулого тижня обрав міськрайсуд для старшого водія Кременецького ТЦК. Спецпрокуратура оскаржила ухвалу.

Як дізналися журналісти «20 хвилин», прокурор у справі просив міськрайсуд взяти підозрюваного під варту. Проте суд відмовив, визначивши мінімальний розмір застави, повідомила редакцію речниця Спецпрокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко.

Прокурор Спецпрокуратури вже оскаржив в апеляції ухвалу міськрайонного суду.

Слідчі, нагадаємо, встановили, що він підшукав «клієнтів» серед військовослужбовців та за 13 200 доларів США запропонував придбати «Opel Frontera», «Jeep Grand Cherokee» та «Nissan X-Trail». Ці гуманітарні авто зберігав на території ТЦК.

Змінили міру запобіжного

«20 хвилин» стало відомо, що 24 вересня колегія суддів Тернопільського апеляційного суду скаргу прокурора задовольнила, ухвалу міськрайсуду скасувала. Р.Г. змінили міру запобіжного заходу на тримання під вартою до 18 листопада 2024 року. А розмір застави збільшили до 214 720 грн, що майже вчетверо більше за суму, визначену міськрайсудом. Речниця Спецпрокуратури Юлія Шевченко підтвердила цю інформацію. Та зазначила, що ухвала апеляційного суду підлягає негайному виконанню.

Санкція статті передбачає від 5 до 7 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна.

Віталій Чемерис

This website uses cookies.