Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Жителька Тернопільщини втратила 40000 грн: купувала щенят породи «Мальтіпу»

Жителька Тернопільщини, купуючи щенят в інтернеті, потрапила у пастку шахраїв: працівники поліції встановлюють особу зловмисника.

Потерпіла хотіла придбати двох чотирилапих друзів, натомість втратила 40000 гривень.

До співробітників Лановецького відділення поліції із заявою про шахрайство звернулася 25-річна жінка. Вона розповіла, що на платформі онлайн-оголошень побачила оголошення щодо продажу щенят породи «Мальтіпу». Написала продавцю, котрий надіслав їй фото та відео собачок й обіцяв передати їх перевізником. Незнайомець попросив оплатити повну суму, на що заявниця погодилася й перерахувала на вказаний банківський рахунок 40000 гривень. Після цього зв’язок з ним обірвався і потерпіла залишилася без бажаних чотирилапих товаришів.

Дізнавачі поліції розпочали кримінальне провадження відповідно до ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять оперативно-розшукові заходи, аби встановити особу афериста.

Вкотре поліцейські закликають громадян не перераховувати кошти невідомим наперед. Оплачуйте товар лише після його отримання. Не довіряйте випадковим людям та сумнівним оголошенням у соціальних мережах.

Якщо ви потерпіли від шахраїв, телефонуйте на спецлінію 102. Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Своє родинне коріння на Тернопільщині відшукав депутат однієї з ґмін у Польщі