Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Загинув славетний військовий з Тернопільщини Віктор Пасічник (ФОТО)

На Донеччині 9 вересня загинув військовий з Тернопільщини Віктор Пасічник із позивним “Ведмідь”. Він пішов на війну в 2014 році. Після АТО працював за кордоном, а коли почалося повномасштабне вторгнення, знову взяв зброю до рук. Віктор був бійцем 67-ї окремої механізованої бригади.

Про це, 12 вересня, в фейсбуці повідомив командир підрозділу 67 ОМБР Назар Сарабун, пише Суспільне

Віктор Пасічник родом із Саранчуківської громади. Чоловік навчався в Тернопільському технічному університеті на інженера-механіка. Пішов на фронт добровольцем у 2014 році. Тоді Віктору був 21 рік.

Під час АТО “Ведмідь” воював до 2016 року. За цей час був у боях біля Савур-Могили на Донеччині, населених пунктах Карлівка, Піски, Тоненьке, Водяне. Також разом із побратимами мали завдання підсилювати інші підрозділи в селищі Станиця Луганська.

Після повномасштабної війни Віктор долучився до 67-ї окремої механізованої бригади Добровольчого українського корпусу “Правий сектор”. У роті вогневої підтримки батальйону імені Тараса Бобанича “Ведмідь” виконував обов’язки кулеметника. Звільняв Київщину, Чернігівщину, зокрема воювали за Новий Биків — село, яке росіяни окупували в березні 2022 року. Потім Віктор брав участь у боях за Харківщину, а також воював у Серебрянському лісі на межі Донецької та Луганської областей.

“Якщо ви не знали Ведмедя — то не могли відчувати, що таке справжня добродушність, щирість, мудрість, творчість, сила, любов і дружба. Юнацькі табори, мандрівки, вишколи, вечори під гітару. Піски, Савур-Могила, Київщина, Ізюм, Бахмут, Торецьк, Оріхово-Василівка, Часів Яр ще безліч просторів Донбасу, якими пройшли разом. Віктор Пасічник — кращий син України, відважний воїн, загинув в бою з московською навалою, герой, побратим, назавжди в строю, — написав Назар Сарабун.

У Тернополі тривають перевірки укриттів: мешканців просять про громадський контроль

Каблучки з діамантами – кілька порад щоб обрати найкращу