Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

«Віддалена заміна сім-карти»: на Тернопільщині чоловік втратив 128000 грн

Поліцейські застерігають від телефонних шахраїв: невідомий ошукав мешканця Тернопільщини на 128 000 гривень.

«Віддалена заміна сім-карти» – послуга, яку використав зловмисник. Аферист представився співробітником мобільного оператора, отримав доступ до мобільного номера потерпілого та привласнив його заощадження.

За допомогою до правоохоронців звернувся 60-річний житель Тернопільського району. Він розповів, що довірився додзвонювачу й погодився дистанційно замінити сім-карту. Чоловік продиктував коди, які надійшли в повідомленнях. Як наслідок – відбулися транзакції з банківських карток на невідомі рахунки. Відтак, потерпілий втратив 128 000 гривень.

За фактом шахрайства слідчі поліції відкрили кримінальне провадження відповідно до ст. 190 Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину.

Працівники поліції нагадують: захистіть телефонний номер, який прив’язаний до банківського рахунку. Більшість громадян прив’язує свій номер телефону до банківських карток та до сторінок у соцмережах, що дає можливість зловмисникам отримати доступ до банківського рахунку.

Аби убезпечитися від шахраїв, дотримуйтеся наступних рекомендацій:

за будь-яких умов нікому не повідомляйте SMS-коди мобільного оператора стосовно банківського рахунку.
відключіть послугу віддалену заміну SIM-картки або перейдіть на контрактне обслуговування у мобільного оператора;
тримайте в секреті логін на пароль до онлайн-кабінету мобільного оператора, смс-коди операторів; puk-код та серійний номер cім-картки.
Якщо ви потерпіли від шахраїв, телефонуйте на спецлінію 102. Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

ДТП на Симоненка: школяр помер у лікарні

ДТП на Симоненка: школяр помер у лікарні (ФОТО)

Тернопіль плаче… На війні загинув 33-річний Михайло Ремжин