У Тернополі хочуть перейменувати вулицю на честь Героя України Сергія Короля

У  Тернополі триває громадське опитування щодо перейменування вулиці Бережанської. Їй хочуть присвоїти ім’я загиблого воїна, Героя України Сергія Короля

Про це повідомили на сторінці 105 окремої бригади територіальної оборони ЗСУ.

“До Тернопільської міської ради надійшло звернення від командування військових частин А7170, А7033 та родичів загиблого Героя України щодо перейменування вулиці Бережанської на честь Сергія Короля”, — йдеться у повідомленні на сайті “е-Тернопіль”.

Що відомо про військовослужбовця

Сергій Король народився 1 жовтня 1970 року в Тернополі. У 2014 році як доброволець брав участь в бойових діях на сході України. З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну знову став на захист України. Був командиром другої роти 83 батальйону, 105 окремої бригади територіальної оборони. Загинув 24 лютого 2023 року в районі села Масютівка, що на Харківщині. Його поховали 27 лютого 2023 року на Алеї Героїв. Воїна нагородили званням Героя України за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові. Почесний громадянин міста  Тернополя (3 березня 2023, посмертно).

Віталій Чемерис

This website uses cookies.