Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Працівник ТЦК з Кременеччини наживався на військових: подробиці (ВІДЕО)

Працівник ТЦК з Кременеччини наживався на військових
Працівник ТЦК з Кременеччини наживався на військових

Торгував гуманітарними автівками – на Тернопільщині затримали працівника ТЦК.

За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 46-річному військовослужбовцю районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактом продажу товарів (предметів) гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку, вчиненому у значному розмірі під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний продавав ввезені до України через благодійні фонди транспортні засоби, які повинен був передати безплатно військовим формуванням.

Встановлено, що він підшукав «клієнтів» серед військовослужбовців та за 13 200 доларів США запропонував придбати «Opel Frontera», «Jeep Grand Cherokee» та «Nissan X-Trail». Ці гуманітарні авто зберігав на території ТЦК.

Правоохоронці задокументували злочинну діяльність військового та затримали його у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі прокурори подали до суду клопотання про обрання для нього міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, повідомляється на сторінці прокуратури.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Поліція Тернопільської області за матеріалами Департаменту військової контррозвідки Служба безпеки України.

Довідково: санкція статті передбачає від 5 до 7 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментар Тернопільського обласного ТЦК СП:

10 вересня 2024 року за сприяння керівництва Тернопільського ОТЦК було викрито не чистого на руку військовослужбовця підрозділу забезпечення. Старший водій відділу забезпечення одного із територіальних підрозділів комплектування та соціальної підтримки сержант Г був затриманий слідчим ГУНП в Тернопільській області, за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Він підозрюється у скоєнні злочину передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України (продаж товарів гуманітарної допомоги, з метою отримання прибутку, вчиненому у значному розмірі під час воєнного стану).

За даним фактом проводиться службова перевірка та досудове розслідування.

За попередньою інформацією встановлено, що військовослужбовець Г свою протиправну діяльність здійснював у спосіб, який не пов’язаний із його службою в ЗСУ та функціональними обов’язками, які він виконував перебуваючи на посаді.
Належну остаточну правову оцінку скоєного винесе суд після завершення досудового розслідування у справі.

Керівництво Тернопільського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки і надалі буде жорстко боротися з такими негативними проявами. Звертаємося до усіх громадян, негайно повідомляти правоохоронні органи про будь які факти порушення закону серед працівників ТЦК”, – йдеться у повідомленні.

Продав авто для ЗСУ: на Тернопільщині затримали зловмисника (ВІДЕО)

Жителька Бучацької громади святкує 105 років життя

Жителька Бучацької громади святкує 105 років життя (ФОТО)

На Тернопільщині дуже п’яний водій на Mitsubishi L200 влетів в огорожу і збив на смерть жінку (ФОТО)