Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Підприємець із Тернополя переправив 13 чоловіків за кордон під час війни (ВІДЕО)

На Тернопільщині судитимуть підприємця, який під виглядом водіїв допоміг незаконно переправити за кордон 13 військовозобов’язаних.

Слідчі ГУНП у Тернопільській області завершили досудове розслідування щодо організатора цієї схеми. Підозрюваному загрожує до семи років позбавлення волі.

Злочинну діяльність чоловіка припинили співробітники міграційної поліції та слідчого управління обласної поліції спільно з Державною прикордонною службою України під керівництвом Тернопільської обласної прокуратури.

В ході розслідування встановили, що 40-річний тернополянин під час воєнного стану зареєструвався як підприємець і отримав ліцензію на міжнародні перевезення. Він шукав охочих виїхати за кордон, оформляв їх водіями та за винагороду вносив їхні дані до офіційної бази. За цією схемою з країни виїхали 13 чоловіків, які підлягали призову на військову службу.

Підприємцю висунули обвинувачення за ч. 1 та ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон). Йому загрожує від п’яти до семи років ув’язнення та заборона займатися певною діяльністю на три роки.

Наразі обвинувальний акт передано до суду.