“Не просто працювала, а вкладала всю душу”. Померла директорка музею Соломії Крушельницької на Тернопільщині

Померла багаторічна директорка Меморіального музею С. Крушельницької у с. Біла Надія Яківна Зюбровська.

“Надія Яківна присвятила своє життя плеканню пам’яті про нашу славетну землячку Соломію Крушельницьку. Вона не просто працювала у музеї, що знаходився у будинку Крушельницьких, а вкладала всю душу в кожну екскурсію та наукову доповідь, передаючи відвідувачам і слухачам свою глибоку любов до культурної спадщини та музичного мистецтва”, – з теплом згадують у Білецькій сільській раді.

Надія Яківна мала прекрасний голос, співала у церковному хорі, народному аматорському хорі «Просвіта» ім. Соломії Крушельницької та в народному аматорському обрядово-фольклорному ансамблі «Білівчанка».

“За кілька днів до дня народження славетної Соломії Господь покликав до райських осель Надію Яківну… Із нею відходить ціла епоха з історії та культури нашого села Біла. Вічна пам’ять новопреставленій рабі Божій Надії, нехай її душа знайде блаженний спокій у Царстві Небесному, а її внесок у культурний розвиток Білецької громади назавжди залишиться живим у нашій пам’яті та серцях!” – висловили співчуття в громаді.

Поховають Надію Яківну 22 вересня о 14:00.

Бойко Роман

This website uses cookies.