Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Давав 6000 грн поліції: у Кременці п’яний водій намагався «відкупитись» (ФОТО)

Під час оформлення протоколу водій із Кременця спробував «домовитися» з правоохоронцями та запропонував їм 6000 гривень неправомірної вигоди.

Про подію розповіли в поліції Тернопільщини.

— У Кременці, патрулюючи територію обслуговування наряд групи реагування патрульної поліції за порушення правил дорожнього руху зупинили транспортний засіб ВАЗ-2115. За кермом перебував 30-річний житель Кременецької громади. Під час спілкування з чоловіком інспектори помітили, що він нетверезий й запропонували пройти тест за допомогою приладу «Драгер». Результат виявився позитивний, — розповідають правоохоронці.

Під час складання адміністративних матеріалів водій спробував «домовитися» з правоохоронцями та запропонував їм 6000 гривень неправомірної вигоди. Корупційне діяння задокументувала слідчо-оперативна група Кременецького райвідділу поліції.

Слідчі поліції розпочали кримінальне провадження відповідно до ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. За таке кримінальне правопорушення чоловіку загрожує до 4 років позбавлення волі.

Окрім того, на водія поліцейські склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння) та винесли постанову відповідно до ч. 1 ст. 121 (Порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

ДОВІДКА
За керування авто напідпитку або у наркотичному сп’янінні передбачений штраф у 17 тис. грн з позбавленням права керування транспортними засобами на термін один рік.
За повторне порушення протягом року – 34 тис. грн з позбавленням водійських прав на 3 роки.

У Тернополі жінка обікрала чоловіка на вокзалі

У Тернополі жінка обікрала чоловіка на вокзалі: до 8 років тюрми (ФОТО)

У аварії на Тернопільщині загинув водій автомобіля Volkswagen Passat

Смертельна аварія на Тернопільщині: загинув водій (ФОТО)