Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині викрито махінації з ремонтом дороги: розікрали 2 млн грн

Майже 2 млн грн збитків на ремонті дороги. Слідчі поліції Тернопільщини оголосили підозру двом фігурантам.

Директор будівельної організації неналежним чином провів роботи з ремонту дорожнього покриття вулиці в одному із сіл Великогаївської громади, а інженер з технічного нагляду не забезпечив контролю за якістю виконаних завдань.

Слідчі ГУНП в Тернопільській області під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури оголосили підозру у службовій недбалості обом фігурантам.

Правоохоронці встановили, що Великогаївська сільська рада уклала договір із приватною будівельною фірмою, зареєстрованою в Тернопільському районі, на ремонт дорожнього покриття однієї з вулиць села.

Однак підрядник виконав роботи не в повному обсязі та з використанням неякісних матеріалів, порушуючи будівельні норми. Це підтвердила проведена в рамках слідства будівельно-технічна експертиза. Водночас інженер з технічного нагляду підписав акти приймання виконаних робіт, не впевнившись у їхній якості.

Внаслідок протиправних дій Великогаївській сільській раді було завдано збитків на майже 2 млн грн.

На підставі зібраних доказів слідчі поліції повідомили керівнику підрядної організації та інженеру з технічного нагляду про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також зі штрафом до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Триває досудове розслідування, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Попереджають про грозу та град

На Тернопільщині попереджають про грозу та град

Чоловік помер у лікарні

Помер у лікарні: на Кременеччині дружина вдарила ножем чоловіка