На Хмельниччині заборонили хресну ходу до Почаївської лаври

У Хмельницькій області заборонили проведення масових релігійних заходів у вигляді походів і демонстрацій. Обмеження буде діяти з 16 до 25 серпня цього року.

Про це йдеться у заяві міської ради Кам’янець-Подільського.

На підставі спільного наказу Хмельницької обласної військової адміністрації та Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки було заборонено проведення масових релігійних заходів у вигляді походів і демонстрацій, у тому числі паломницької ходи великими та малими групами, у Хмельницькій області, на шляху до Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Метою введення обмежень було забезпечення безпеки громадян та порядку в області. Заборона буде діяти з 16 по 25 серпня цього року.

Хресна хода в Почаїв

Нагадаємо, щороку 19 серпня із села Довжок, що біля Кам’янця-Подільського, вирушає до Почаєва багатотисячний хресний хід.

Хресний хід здійснюють віряни УПЦ МП. Того року задля уникнення провокацій також була запроваджена заборона на проведення масових релігійних заходів. Зокрема у Рівненській області влада заборонила проводити хресну ходу.

Через повномасштабне вторгнення Росії по всій території України заборонено проводити масові заходи. Це передбачено воєнним станом.

Віталій Чемерис

This website uses cookies.