Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Колишній президент України відвідав родину Героя Олега Барни на Тернопільщині (ФОТО)

Фото зі сторінки Петра Порошенка у Фейсбуці.

Днями на Тернопільщині побував колишній президент України Петро Порошенко. Екс-президент відвідав Микулинецьку обласну фізіотерапевтичну лікарню реабілітації, зустрівся з однодумцями, а також побував у рідному селі Героя Олега Барни, який загинув на війні.

Петро Порошенко разом із дружиною Мариною помолилися біля могили Олега Барни та інших місцевих загиблих захисників. А також зустрілися з вдовою Олега Барни та його рідними.

“Ми прийшли до тебе в гості, друже… Як же тебе не вистачає, Олеже. Клята війна забирає найкращих — правдолюбів, людей честі й гідності, які понад усе люблять Україну. Таким був наш Олег Барна — лемко, патріот України та надзвичайна людина. Саме ці слова я сказав його батькам, дітям і дружині, яким дуже вдячний за Олега. Разом помолилися на його могилі і віддали шану нашому побратимові, який загинув у бою, відвойовуючи наш український Донбас.

…У стінах парламенту були ті, хто його не любив, бо боялися правди і справедливості, яку він відстоював. Він був у цьому категоричним, різким, незламним. Але не було тих, хто б його не поважав. Коли ворог пішов на Київ, Олег без вагань взяв до рук зброю. Як зробив це і у 2014. Бо за своїм характером він був саме воїном. За його прикладом на захист України стали і його учні та студенти. Ми мали честь вшанувати хлопців, що лягли тут, поруч зі своїм вчителем… Вічна пам’ять Героям! Друже Олеже, знай, ми мстились і продовжимо мститись за твою загибель. Спочивай з миром…” – написав у соцмережі Петро Порошенко.

“Олеже. Дякую твоїй родині за гостину і за памʼять. Знаєш, атмосфера, ніби ти тут. Тут і будинок, який ти побудував, і твій пес Гімлі, який продовжує підрахунок вбитих орків разом з уявним Леголасом. І персик, який ти посадив, цього року вродив неймовірно. І малина. Таке враження, ніби ти й досі нею займаєшся: дуже солодка та родюча. Ну і твій улюблений козир: хоч де б був, там всюди майорить синьо-жовтий стяг. Що на Донбасі, де ти виконував найнебезпечніші завдання, що у тебе біля дому. Тут стільки памʼяті. І портрети, і нагороди, і та сама атмосфера, яку ти дарував своєю присутністю. Дякую за гостинність твоїй родині. Памʼятаємо і завжди памʼятатимемо”, – додав в іншому дописі в Фейсбуці.

На війні загинув нацгвардієць з Теребовлянщини 40-річний Володимир Штаблавий

Війна забрала життя тернополянина Андрія Печенюка